Imprimante si Multifunctionale

Cod: printere

Gama larga de producatori: HP, Canon, Epson, Samsung, Brother, Kyocera, Lexmark, Xerox, Konica Minolta etc

Nu gasesti ce cauti?

Imprimantele au progresat foarte mult in ultima perioada si practic, cele disponibile astazi ofera performante cu adevarat impresionante: sunt capabile sa tipareasca poze la o calitate perfect comparabila cu cele din laborator, tiparesc documente la viteze foarte mari, multe au duplex inclus, se pot instala ca imprimante personale sau de retea, wireless, etc.

Multifunctional este numele sub care se comercializeaza dispozitivele care au mai mule functii: de imprimanta, scanner, fax etc. Multifunctionalele se diferentiaza in principal prin prisma tehnologiei de printare: matritceale (cu ace), inkjet, laser si cu imprimare termica.

Multifunctionalele inkjet si cu laser prezinta avantaje si dezavantaje:
►  calitatea printarii – Rezolutia unui multifunctional inkjet este mai buna decat in cazul unuia laser, motiv pentru care fotografiile color vor avea o calitate superioara daca sunt printate cu tehnologie inkjet. Avantajul imprimantelor inkjet nu este insa relevant cand tiparesti documente text.
►  viteza de tiparire – In general, imprimantele laser reusesc sa printeze mai multe pagini decat una cu jet de cerneala intr-un anumit interval de timp. Din experienta, specificatiile producatorilor indica viteze reale de printare mai mici cu 20-30% in ambele cazuri.
►  capacitatea de stocare pentru hartie – Multifunctionalele inkjet au o “casuta” pentru hartie cu o capacitate de 50 – 150 coli, in timp ce cele cu laser pot “inmagazina” undeva intre 150 – 250 coli. De aceea, daca printezi foarte mult intr-un interval scurt de timp, laserul este alegerea mai buna.
►  dimensiuni si greutate – In general, multifunctionalele inkjet au dimensiuni mai mici si cantaresc mai putin decat cele laser. Totusi, aceste caracteristici sunt mai putin importante.

Data Tip Model Versiune Descriere Download
Nu s-au gasit rezultate